Špalda je prastará odrůda pšenice, ceněná pro svou lehkou stravitelnost. Je výjimečná svým složením i zajímavou chutí. Nabízíme ji z vlastní produkce na Českomoravské vrchovině ve vysoké potravinářské kvalitě. Ideální na pečení chlebíčků, rohlíčků, houstiček.
Víte, jaké minerály obsahuje špaldová mouka? Obsahuje železo, fosfor, vápník, hořčík, draslík, zinek, selen, mangan, měď, sodík. Všechny tyto minerály jsou pro naše tělo velice prospěšné.
Špaldová mouka je výborná do koláčových těst, ale i do polévek, kaší či na běžné zahuštění omáček. Chléb s přídavkem špaldové mouky má výraznou chlebovou vůni, velký objem, popraskanou kůrku a lehce ořechovou chuť.
Složení: pšenice špalda
Obsah: 1kg
Vyrobeno v: České republice
Výživové údaje na 100g:
Energie 1445kJ/342kcal
Tuk 2,2 g
z toho nasycené masné.kyseliny 0,3g
Sacharidy 62g
z toho cukry 2,3g
Bílkoviny 14 g
Vláknina 9 g
Sůl <0,01g