Surovina pro bezlepkové pečení, přidejte do chleba, pečiva, koláčů, sušenek, koblížků nebo muffinů…Čirok je jednou z nejstarších bezlepkových obilnin, v celosvětové produkci je pátou nejpěstovanější obilovinou. Pro svou neutrální chuť a výborné pečící vlastnosti je ideální surovinou pro přípravu bezlepkového pečiva. Někdy se mu přezdívá „pšenice celiaků“.
Mouka bez lepku
Čirok 100%.
Mouku můžeme využít na přípravu bezlepkových pokrmů nebo jako náhradu části pšeničné mouky při kuchyňských úpravách běžných pokrmů. V jakémkoliv receptu je možné nahradit až 60 % běžné mouky moukou z čiroku.
Skladujte a uchovávejte v suchu, chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření sáček dobře uzavřete.
Energetická hodnota 1459 kJ/ 347 kcal, tuky 1,9 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,25 g), sacharidy 72,4 g (z toho cukry 0,0 g), vláknina 5,4 g, bílkoviny 10,2 g, sůl <0,05 g.
400g
MEDIATE, s.r.o