Úvod » Sladidla a ochucovadla » Ochucovadla » Miso genmai hnědá rýže 400g, Muso


        

Miso genmai hnědá rýže 400g, Muso

skladem

 

Skladem: 0 ks
Číslo produktu: CL170
EAN kód: 4958325000341
naše cena bez DPH: 121 Kč
naše cena s DPH (15 %):
139 Kč

do košíku:
  ks  

Genmai miso má příjemnou plnou chuť. Jedná se o japonský produkt vyráběný staletími ověřenou tradiční metodou. Genmai miso je fermentovaná pasta ze sóji a hnědé neloupané rýže. Hodí se na dochucení polévek, dresinků, omáček, pomazánek…

Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější

Co je to miso?
Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.

Výroba misa:

  1. Sójové boby se uvaří, rozmačkají a naočkují fermentačním činidlem koji (Aspergillus oryzae).
  2. Některé druhy misa se namíchají s ječmenem nebo rýží.
  3. Přidá se voda, sůl a všechno se umístí do velkých dřevěných kádí.
  4. Kádě se přikryjí poklopem a zatíží až čtyřmi tunami kamenů poskládaných do kužele (takto uspořádané kameny vytvoří rovnoměrný tlak, který je potřeba pro správné zrání misa).
  5. Miso zraje za teploty okolí, která přirozeně během roku kolísá.
  6. Fermentační proces trvá různou dobu – hatcho miso zraje dva roky (tradičně musí zrát dvě zimy a dvě léta), ostatní druhy misa fementují přibližně rok, nejkratší dobu zraje shiro miso – pouze 7 dní.

Složení

SÓJOVÉ boby, hnědá rýže, mořská sůl, voda, koji kvas.

Alergeny

Sója

Skladování

Skladujte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v uzavřeném obalu v chladničce.

 

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.