Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné a velmi chutné. Skvělé na nákypy a kaše s ovocem. Vyzkoušejte s medem a oříšky…Jáhly jsou oloupaná a vyleštěná zrna prosa setého. Jsou vhodné pro přípravu kaší a pro zapékání, na slano i na sladko.
Obilovina
Složení:
Proso seté - jáhly.
Jáhly spařte a vsypte do vroucí slané vody. Poté vařte cca 10 minut, do změknutí. Nebo: Jáhly properte v horké vodě a nechte je na sítku osušit. Následně je na sucho opražte, zalijte vařící vodou, ochuťte, přikryjte pokličkou a na mírném ohni duste cca 20 min. Poté je nechte odstát a opatrně promíchejte vidličkou.
Skladujte při teplotě do 25°C, ve stínu a relativní vlhkosti vzduchu do 70%.
Energetická hodnota 1522 kJ/ 359 kcal, tuky 2,5 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g), sacharidy 71,6 g (z toho cukry 0,0 g), bílkoviny 11,9 g, sůl 0,0 g.
500g
MEDIATE, s.r.o.,