Karob (neboli svatojánský chléb) je chutnou alternativou kakaa. Pochází ze stromu s názvem rohovník obecný, který roste hlavně na Středním východě. Zde se pěstuje už nejméně 4 000 let. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Díky jemné konzistenci není třeba ani přidávat velké množství tuku, což je při výrobě čokolády běžné.
Lisováním dochází k uvolnění vitamínů a minerálních látek do dřeně. Ta se pak suší v nízkotepelné sušičce při teplotě do 50°C bez přístupu okolního vzduchu.
Složení
Jablečná dřeň 79 %, kokos 1 %, karobová poleva 20 % (cukr, částečně ztužený rostlinný tuk [palmový a bambucký], sušená SYROVÁTKA, karobový prášek, emulgátor [SÓJOVÝ LECITIN].Alergeny
Sója, Mléko
Skladování
Skladujte v suchu a chraňte před přímým slunečním zářením a teplem.