Lehce stravitelná, nemusí se namáčet. Vhodná na kaši i do polévek. Typická pro indickou kuchyni.Žlutá čočka se před vařením nemusí namáčet, ale pozor, velmi snadno se rozváří. Má jemnou chuť a moučnou strukturu. Používá se zejména při vaření pokrmů indické kuchyně, na husté čočkovo-zeleninové karí.
Luštěnina - čočka loupaná půlená
Čočka velkozrnná. Může obsahovat stopy lepku.
Žlutá čočka je ideální surovinou pro rychlé vaření, nemusí se totiž namáčet jako klasická čočka. Stačí ji povařit jen 12 minut. Pravidelně zkoušejte měkkost, aby se nerozvařila.
Skladujte při teplotě do 20°C, ve stínu a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Energetická hodnota 1423 kJ/ 340 kcal, tuky 1,5 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g), sacharidy 58,5 g (z toho cukry 0,0 g), bílkoviny 22,0 g, sůl 0,0 g.
500g
MEDIATE, s.r.o.