Úvod » Obiloviny » Nezpracované obiloviny » Otruby ovesné mleté, 250g, Zdraví z přírody


        

Otruby ovesné mleté, 250g, Zdraví z přírody

skladem

 

Skladem: 15 ks
Číslo produktu: 300000000002021
EAN kód: 8594046762548
naše cena bez DPH: 14 Kč
naše cena s DPH (15 %):
16 Kč

do košíku:
  ks  
Oves je obilovina s vysokou energetickou a nutriční hodnotou. Má vysoký obsah biologicky hodnotných bílkovin, vysoký podíl nenasycených mastných kyselin, příznivé složení sacharidů a vysoký obsah rozpustné vlákniny. Obsah bílkovin se pohybuje mezi 14–21 %. Skladba aminokyselin je velmi vyvážená s vysokým podílem esenciálních aminokyselin, které jsou nezbytné pro stavbu kostí a svalů. Jako ostatní obiloviny obsahuje složité, velmi kvalitní cukry, které se vstřebávají velmi pomalu a podle potřeb organizmu. Nezpůsobuje tedy obezitu, ale naopak zvyšuje energetickou výkonnost. Oves je také bohatým zdrojem nestravitelné a stravitelné vlákniny. Díky tomu má velmi příznivý vliv na snižování hladiny cholesterolu v krvi. Oves se obecně doporučuje při stavech vyčerpání a nervové slabosti, v rekonvalescenci, při vysokém krevním tlaku a pro úpravu trávení. Je také výborný pro diabetiky, stabilizuje krevní cukr. Oves je i dobrým zdrojem minerálních látek a vitaminů. Výrazně vyšší než u ostatních obilnin je obsah hořčíku, železa, zinku a manganu.

Otruby jsou produkt vznikající při zpracování pšenice, ovsa, žita, špaldy atd . Jsou velmi dobrým zdrojem stravitelné i nestravitelné vlákniny, což je ideální kombinace pro zachování správné činnosti tlustého střeva a nutí je k pohybu a tím jsou otruby pro naše tělo tak důležité. Otruby se používají také k léčbě ekzémů v podobě koupelí.

Jejich konzumací se sníží riziko vzniku rakoviny tlustého střeva.

- ovesné otruby napomáhají snižování cholesterolu

- jsou účinnou prevencí zácpy

- snižují vznik hemeroidů

- zajišťují stálou hladinu cukru v krvi

- urychlují průchod potravy střevy

- nabuzují pocit zasycení

- obsahují antioxidanty - vitamín C a E

Pozor na nadměrný příjem

Nadměrná konzumace může způsobit syndrom dráždivého tračníku a nadýmání. Také může zhoršit vstřebání vápníku a železa.

Obsahové látky: vitamíny sk. B, bílkoviny a využitelné cukry

Použití

- ranní kaše

- přídavek do pečiva, moučníků, sladkých dezertů

- přídavek do slaného pečiva, chlebů

- koláče, těsta

- vhodná posýpka jogurtů

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.