Úvod » Sladidla a ochucovadla » Ochucovadla » Miso Genmai hnědá rýže, 400g


        

Miso Genmai hnědá rýže, 400g

skladem

 

Skladem: 4 ks
Číslo produktu: 300000000001366
EAN kód: 4958325000341
naše cena bez DPH: 114 Kč
naše cena s DPH (15 %):
131 Kč

do košíku:
  ks  
Genmai miso má příjemnou plnou chuť. Jedná se o japonský produkt vyráběný staletí ověřenou tradiční metodou. Genmai miso je fermentovaná pasta ze sóji a hnědé neloupané rýže. Hodí se na dochucení polévek, dresinků, omáček, pomazánek…

Miso genmai hnědá rýže 400 g MUSO
Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější.


Výroba misa:

Sójové boby se uvaří, rozmačkají a naočkují fermentačním činidlem koji (Aspergillus oryzae).
Některé druhy misa se namíchají s ječmenem nebo rýží.
Přidá se voda, sůl a všechno se umístí do velkých dřevěných kádí.
Kádě se přikryjí poklopem a zatíží až čtyřmi tunami kamenů poskládaných do kužele (takto uspořádané kameny vytvoří rovnoměrný tlak, který je potřeba pro správné zrání misa).
Miso zraje za teploty okolí, která přirozeně během roku kolísá.
Fermentační proces trvá různou dobu – hatcho miso zraje dva roky (tradičně musí zrát dvě zimy a dvě léta), ostatní druhy misa fementují přibližně rok, nejkratší dobu zraje shiro miso – pouze 7 dní.

Složení: sójové boby, hnědá rýže, mořská sůl, voda, koji kvas.

Návod k přípravě: lze používat samostatně, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas.

Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 681 kJ/163 kcal; tuky: 7 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9 g; sacharidy: 9,1 g; cukry: 8,2 g; vláknina: 7,7 g; bílkoviny: 12,1 g; sůl: 10,3 g

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.