Úvod » Sušené ovoce a oříšky » Ovoce » Rajčata sušená BIO, 100g


        

Rajčata sušená BIO, 100g

skladem

 

Skladem: 19 ks
Číslo produktu: 300000000000215
EAN kód: 8595016501709
naše cena bez DPH: 33 Kč
naše cena s DPH (15 %):
38 Kč

do košíku:
  ks  
Sušená rajčata poslouží v kuchyni jako všestranný pomocník. Vylepšíte s nim svá oblíbená jídla - kuskus, bramborovou kaši, hummus, guacamole… Nebo jsou výborné jen tak, když vás honí mlsná. Zalité horkou vodou snadno změknou.

Rajčata sušená 100 g BIO COUNTRY LIFE
Tipy na použití:

hummus – 200 g pohanky lámanky přes noc namočte, 100 g sušených rajčat zalijte horkou vodou a nechte 15 minut stát, lámanku i rajčata slijte, rozmixujte spolu s 200 g cizrny (sterilované nebo vařené); ochuťte citronovou šťávou, tahini, stroužkem česneku a podle chuti osolte

pesto – namočte 300 g sušených rajčat do horké vody spolu s několika střiky balzamikového octa, na pánvi opatrně opražte 50 g piniových oříšků, rajčata slijte a spolu s piniovými oříšky vložte do mixéru, přidejte pár snítek oregána, petržele a bazalky, podle konzistence trochu olivového oleje, směs umixujte; podávejte s lněnými krekry nebo s těstovinami

lněné krekry – přes noc namočte 300 g lněných semínek, ráno sceďte a polovinu vložte do mixéru, přidejte 2 cibule, 1 stroužek česneku, 100 g předem namočených sušených rajčat a 50 g máku, umixujte do hladka a přidejte zbývající polovinu lněných semínek, směs rozetřete na pečící papír a sušte v troubě při 50 °C, dokud nebude možné směs z papíru sloupnout, vrstvu nakrájejte na trojúhelníčky a dosušte do křupava

guacamole se sušenými rajčaty a bazalkou – rozmačkejte avokádo, přidejte předem na 20 minut namočená a pokrájená sušená rajčata, na jemno nakrájenou cibulku, rozmačkaný stroužek česneku, bazalku, 1 lžíci citronové šťávy, osolte a opepřete podle chuti

nakládaná sušená rajčata – rajčata na 20 minut namočte do horké vody a potom slijte, předehřejte troubu na 170 °C, rajčata poklaďte na plech řezem nahoru a pokapejte balzamikovým octem, vložte do trouby, kterou ihned vypněte, plech tam nechte několik hodin zavřený; vychladlá rajčata napěchujte do skleniček, vrstvy rajčat prokládajte česnekem a tymiánem, nakonec sklenici zalijte olivovým nebo slunečnicovým olejem, uchovávejte v lednici

polévky – výborně se hodí s červenou čočkou, do zeleninových polévek středomořského typu

domácí pečivo – sušená rajčata pokrájejte a přidejte do těsta na domácí chléb nebo dalamánky
součást náplně do quiche

pomazánky – výborně se hodí do pomazánky z červené čočky nebo pomazánky z kozího sýru
do salátů – výborně se doplňují s rukolou

do těstovin, rizota, na pizzu

Složení: rajčata sušená* 93 %, sůl 7 %. * produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.

Návod k přípravě: Rajčata zalijte horkou vodou, po 30 minutách slijte. Pokrájejte nebo rozmixujte, použijte do salátů.

Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1 304 kJ/312 kcal; tuky: 3 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g; sacharidy: 51 g; cukry: 37,6 g; bílkoviny: 14,1 g; sůl: 7 g

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.